Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Oca 08, 2024 - Oca 19, 2024

Co-Art Co-Act | Açık Diyalog Buluşması

Co-Art Co-Act

Açık Diyalog Buluşması

Küresel sorunların çözümü için sanat [bir üniversitede] ne yapabilir? Bilimsel bilgiyi kamuyla buluşturmanın yaratıcı yolları neler olabilir? Farklı disiplinlerin kesişiminde karasal ekosistemler ve tatlı su kaynakları üzerine katılımcı süreçlerle neler üretebilir; fark etmek ve harekete geçmek için birlikte neler ortaya koyabiliriz?

Bu sorular üzerine birlikte düşünmek ve üretmek için düzenlenen bu ilk buluşmaya ÖzÜ bünyesindeki tüm paydaşlar davetli.

 

Co-Art Co-Act

Küresel Sorunlar X Bilim X Sanat Kesişiminde

Birlikte Araştırma, Birlikte Öğrenme Programı

 

Tarih: 18 Ocak 2024, Perşembe

Saat: 10:00-12:00

Yer: ÖzÜ-X, B-27

 

“Küresel sorunların çözümü için sanat [bir üniversitede] ne yapabilir?” sorusundan hareket eden Co-Art Co-Act programı, sürdürülebilirlik gündemini bilim ve sanat kesişiminde kolektif bir araştırma ve öğrenme sürecine taşımayı amaçlıyor.

Programın 2023-2024 döneminde suya, tatlı su kaynaklarına, kuruyan derelere odaklanıyoruz. Araştırma odaklı sanat projeleri ve katılımcı atölyelerle ilerleyen bu çalışma, 22 Mart Uluslararası Dünya Su Günü’nde bir dizi panel ve etkinlikle kamuoyuyla buluşacak. Bu yolla üniversite içindeki ve dışındaki paydaşlarla diyaloğu beslemeyi, yenilikçi düşünceleri, alışılmadık kesişimleri ortaya koymayı amaçlıyoruz.

Farklı disiplinlerde üretilen bilgiyi kamuya açmanın, birbirleriyle kesiştirmenin yollarını aradığımız bu süreçte, üniversite içindeki bağları güçlendirmek, birbirimizden öğrenmek, birlikte geliştirdiğimiz ve geliştirebileceğimiz projeler üzerine fikir alışverişinde bulunmak için 18 Ocak’ta bir araya geliyoruz.

Bu buluşmaya “su” üst başlığı altında çalışma yürüten, özellikle tatlı su kaynakları ve karasal ekosistemlere odaklanan akademisyenler, öğrenciler, öğrenci kulüpleri başta olmak üzere bu meseleler etrafında düşünen ve harekete geçmeyi arzu eden herkes davetli.

 

Sürece ilişkin her tür soru veya katkı için Co-Art Co-Act ekibiyle irtibata geçebilirsiniz.

Ceyda Nur Tahan

ceyda.tahan@ozyegin.edu.tr